fbpx

Budgivning

Klubbauktionen har två möjliga avslut: Realtidsauktion online med LIVE budgivning online, eller klassisk Stadsauktion i våra lokaler i Katrineholm.

 • Budgivning sker genom att du skapar dig ett konto hos oss. Du kan även lägga bud på plats hos oss, eller ringa och ge bud per telefon. Vår personal hjälper dig gärna
  • Katrineholms Auktionsverk tar av köparen ut 15% inklusive moms per klubbslag, i förmedlingsprovision, inga andra avgifter tillkommer på inropet förutsatt att avhämtning sker i tid.
  • När vi håller konkursauktioner tillkommer slagavgift, moms samt förmedlingsprovision, vanligen är slagavgiften 20kr, momsen 25% och förmedlingsprovisionen 15 eller 20% per klubbslag, detta framgår tydligt för varje auktion.

Telefonbud

Mottages alltid fram till realtids -eller stadsauktions påbörjan och/eller i mån av tid att svara i telefon. 

Om du vill använda dig av detta alternativ, var ute i god tid. Katrineholms Auktionsverk har inget ansvar för att budgivare missar att ropa in objekt.

Proxy/maxbud

Maxbud eller proxybud är samma sak som telefonbudet, men budgivare sköter detta själv via dator, platta eller telefon.

Maxbudet är helt enkelt det pris du kan tänka dig betala för den vara auktionshuset listat till försäljning.

Auktionsystemet bjuder automatiskt upp till ditt lagda maxbud om någon annan budgivare är intresserad av objektet. Detta kan vara ett bra alternativ om du vet med dig att du inte kommer kunna logga in på realtidsauktionen och delta i LIVE budgivningen.

Klubbauktion online

På vår hemsida https://kav.se kan Ni klicka på den blå knappen längst upp på sidan märkt “Till Auktionerna” 

Den tar Er vidare till en kontosida där ni kan registrera Er eller logga in om Ni redan är kund. Här kan Ni se de objekt som ligger uppe till försäljning och Ni kan se avslutade auktioner.

Objekten listas vanligtvis 4-14 dagar innan de slutförsäljs. Detta kallas för klubbauktion. Klubbauktionen är av samma variant som på Tradera, men med den skillnaden att Katrineholms Auktionsverk är säljaren, men när klubbauktionen avslutas online, finns det två alternativ för hur vi går vidare;

 Slutörsäljningen går till på olika sätt beroende på vilket avslut auktionshuset valt, men det absolut vanligaste är att vid ett angivet klockslag ett specifierat datum som framgår av auktionsbeskrivningen övergår de upplagda objekten  till en realtidsauktion. 

samma variant som på Tradera (förutom att vi är säljaren), men när den avslutas online, finns det två alternativ för hur vi går vidare;

  1. Realtidsauktion online, är vårt vanligaste alternativ i anslutning till avslut klubbauktion. Vanligtvis löper klubbauktionen ut på måndag eftermiddag och i direkt anslutning påbörjas något vi kallar realtidsauktion.
  2. Stadsauktion med auktionutropare på plats i våra lokaler på Fågelgatan 1 i Katrineholm.  

 

Klubbauktionens fördelar

Klubbauktion online kan enkelt förklaras som en möjlighet för Er kunder att se vilka objekt som kommer säljas hos oss 4-14 dagar innan de går under klubban. Det finns flera fördelar med detta, vi listar tre av dem direkt här:

 1. Kunden har god tid att undersöka vilka objekt som kommer gå under klubban.
 2. Kunden kan lägga ett maxbud (sk proxybud) man är komfortabel med om man inte kan närvara vid den tid då vi avslutar klubbauktionen och övergår till antingen realtidsauktion online eller stadsauktion
 3. Kunden kan lägga in telefonbud och hinner ställa frågor till oss i god tid om objektet, fraktvillkor motsvarande

Viktigt att notera här är att om kund lagt ett maxbud (sk proxybud på ett objekt) kommer datasystemet bjuda åt Er upp till lagt maxbud, aldrig över och enbart så högt som det behövs för att vinna budgivningen:

Exempel:

Ett utrop har utropspris 50kr. Du kan inte närvara på realtidsauktion online eller stadsauktion på Fågelgatan och väljer att lägga ett maxbud på 300kr. En annan budgivare bjuder sedan under realtidsauktion 70kr för objektet. Auktionsystemet bjuder då 80kr åt dig eftersom det är under ditt lagda maxbud på 300kr.

Du vinner budgivningen för objektet på 80kr.

Realtidsauktion fördelar

I dagens samhälle är människors fritid allt viktigare. Väldigt många människor väljer att tillbringa fritiden ihop med familj och vänner. 

Fördelen med realtidsauktionen online jämfört med traditionella auktioner är att du kan följa och vara med på budgivningar i realtid samtidigt som du gör annat hemma, tvättar bilen, leker med barnen eller är på fotbollsmatch.

Realtidsauktionen loggar du in på

 1. Kunden har god tid att undersöka vilka objekt som kommer gå under klubban.
 2. Kunden kan lägga ett maxbud (sk proxybud) man är komfortabel med om man inte kan närvara vid den tid då vi avslutar klubbauktionen och övergår till antingen realtidsauktion online eller stadsauktion
 3. Kunden kan lägga in telefonbud och hinner ställa frågor till oss i god tid om objektet, fraktvillkor motsvarande

Du loggar in på via ditt konto hos oss och sedan fungerar det exakt som en vanlig LIVE auktion. Du kan se vilka budgivare som är på plats, se dem bjuda i realtid och bjuda om du önskar. Vårt datasystem är auktionisten och hela utropslistan gås igenom, 5 objekt i taget.  Du bjuder på objekt i realtid, fast du befinner dig hemma i tv-soffan eller på fotbollsmatchen med barnen.

Beroende på hur många budgivare som är inloggade och antall bud tar det mellan 45 minuter till 2 timmar innan auktionen är helt avslutad.

Stadsauktion fördelar

Den klassiska stadsauktionen håller vi inte ofta, men det sker.  Fördelen är att kunden kan gå på visning i vår lokal på Fågelgatan 1 i Katrineholm.

Det finns korv kaffe och läsk att tillgå.

Detta auktionsavslut kan följas på nätet, men det går inte att bjuda som på LIVE funktionen i realtidsauktionen om budgivaren inte befinner sig fysiskt på plats i vår auktionslokal, eller har lämnat ett telefon/proxybud sedan tidigare.

Möjligheten kan finnas att ringa in under auktionens gång, men personalen kommer enbart ta telefonen i mån av tid.

Translate »